dimecres, 4 d’abril del 2012

Introducció

En certa manera el títol del bloc és equívoc. La meva intenció és incloure-hi no sols aquells textos que "canònicament" han estat acceptats com a feministes, sinó textos cronològicament anteriors al naixement  d'aquest corrent de pensament o posteriors, els autors i autores dels quals difícilment s'haurien considerat a si mateixos com "feministes".  I, tanmateix,  les seves idees van contribuir que els ideals de justícia i igualtat anessin arrelant en les consciències  de molts altres homes i dones. Són autors que, com  Poullain de la Barre, defensen la igualtat de tot el gènere humà -homes i dones- i denuncien la injustícia de la dominació masculina a què es troben sotmeses les dones.

També hi trobareu textos d'escriptors que, al llarg dels temps,  han demostrat que "estimaven les dones", perquè en els seus escrits ens les pinten plenes d'un coratge i una dignitat dels quals, sovint, es troben mancats els protagonistes masculins. Un contrast que no és fortuit, i que - crec-  respon a la sensibilitat i saviesa dels escriptors, i, sobretot, al seu afany de mostrar quin és el paper que juga cadascú en el teatre de la vida. Eurípides i Xenofont constitueixen un bon exemple d'aquesta mena d'autors.

Confio que aquesta mescla no us resulti feixuga...

2 comentaris:

  1. Avui per primera vegada m’he passejat pel teu bloc , el trobo molt interessant i la proposta d’incloure textos d’homes que també valoren a les dones crec que és una bona idea fer-los sortir a la llum ,
    Raimunda

    ResponElimina
  2. Un blog molt interessant. Felicitats,

    Anna M. Moya

    ResponElimina